Τουρκία: Νέες προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ (video)

Νέα επίθεση σε Ελλάδα και Κύπρο εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά για τα 5 χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Με την ευκαιρία της επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε χθες Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο «Παρεμβατισμός των παγκόσμιων δυνάμεων, πραξικοπήματα και δημοκρατία».

Το Συμπόσιο που έγινε στο Πανεπιστημίου του Μαρμαρά μεταξύ των ομιλητών ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Ακάρ επέμεινε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο.

Επανέλαβε ότι ο μόνος τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή είναι ο διάλογος και οι σχέσεις καλής γειτονίας, “μέσω ειρηνικών μεθόδων και βάσει του διεθνούς δικαίου”. Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρά «τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα ενώ μιλά για διεθνές δίκαιο συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της και κλιμακώνει την ένταση, σε κάθε θέμα. Ακόμα, όπως είπε, και στο κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο προτείναμε στο ΝΑΤΟ με εθνικούς μας πόρους και το οποίο υποστηρίζεται από τους συμμάχους.

Παρά τις συμβουλευτικές συνομιλίες που διεξάγουμε στο πλαίσιο των ΜΟΕ, παρά τις προσπάθειες για μια θετική ατζέντα, οι Έλληνες γείτονές μας συνεχίζουν την αρνητική στάση τους, λέει ο Ακάρ ο οποίος τάσσεται υπέρ του διαλόγου αλλά τονίζει ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει όχι μόνο τα δικά της δίκαια και συμφέρονται αλλά και αυτά των Τουρκοκυπρίων

Ανταπόκριση-Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος