Τουρκία: Nέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για την Ελλάδα (video)

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Για το παρασκήνιο της συνέντευξης του Χουλουσί Ακαρ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu και τις νέες, προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, με αφορμή την ανάρτηση ενός χάρτη από το CBS που δείχνει την Κωνσταντινούπολη να είναι ελληνικό έδαφος, μίλησε στην ΕΡΤ η Αριάνα Φερεντίνου.

«Ένα μέρος της Τουρκίας προβλήθηκε στον χάρτη της Ελλάδας σε τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ, ως ελληνικό. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι το αμερικανικό κανάλι ζήτησε συγνώμη.

Σε άλλο σημείο της δήλωσης του ο Ακάρ ανέφερε: «Ως Τουρκία είμαστε υπέρ του διαλόγου σε όλες τις πλατφόρμες. Τους έχουμε καλέσει (σ.σ. τους Έλληνες) σε συναντήσεις. Ακόμη περιμένουμε την απάντησή τους. Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, «παρά την ειρηνική μας προσέγγιση ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στη γειτονική μας Ελλάδα, καταβάλλουν συνεχώς προσπάθειες για να αυξήσουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Κάνουν προσπάθειες ρίχνοντας λάδι στη φωτιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος