Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση καταγράφει διαρροές για το κόμμα του Ερντογάν

Η τουρκική εταιρεία δημοσκοπήσεων, ΜΑΚ, έδωσε στην δημοσιότητα την τελευταία δημοσκόπηση, που έκανε η εταιρεία μεταξύ 20 και 27 Δεκεμβρίου και μάλιστα την επομένη της 20ης Δεκεμβρίου όταν η λίρα έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 20 λιρών στο δολάριο και όταν την επομένη ο πρόεδρος Ερντογάν εξήγγειλε τα μέτρα για τη συγκράτηση της λίρας με αποτέλεσμα την ανάκαμψη του νομίσματος.

Η έρευνα διεξήχθη σε 60 επαρχίες και περιφέρειες αυτών των επαρχιών, 30 από τις οποίες είναι μεγάλες πόλεις, σε δείγμα 2.850 ατόμων.

Στην ερώτηση “Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές αύριο;” Στην έρευνα όπου κατανεμήθηκαν οι αναποφάσιστοι, τα αποτελέσματα πριν από τη κατανομή ήταν:

AKP 30,4 %, CHP 22,1 %, ΚΑΛΟ Κόμμα 14,2 %, HDP 8,7 %, MHP 7,1 %, Κόμμα DEVA 3,1 %, Αναποφάσιστοι 6 %.

Όπως δήλωσε ο επί κεφαλής της εταιρείας, Αλί Κουλάτ, παρατηρείται άνοδος του Κόμματος DEVA, του πρώην υπουργού Οικονομικών του Ερντογάν, Αλί Μπαμπατζάν, όπου φαίνεται να πηγαίνουν κάποιες ψήφοι που φεύγουν από το ΑΚΡ: “Πού πηγαίνουν οι μειούμενες ψήφοι του ΑΚΡ.

Δεν υπάρχει σημαντική διαπερατότητα μεταξύ του ΑΚΡ και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Η κύρια διαπερατότητα στην Τουρκία είναι από δεξιά προς τα δεξιά και από αριστερά προς τα αριστερά. Επομένως, από το ΑΚΡ οι ψηφοφόροι που φεύγουν πηγαίνουν προς τα δεξιά κόμματα  Καλό Κόμμα (Ακσενέρ), DEVA (Μπαμπατζάν)  και το Μέλλοντος (Νταβούτογλου). Πρόσφατα, το DEVA άρχισε να έρχεται λίγο περισσότερο στο προσκήνιο και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος