Τουρκία – ΜΜΕ: Με “θετική προσέγγιση” στη συνάντηση με Μπάιντεν

Ανταπόκριση-Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο CNNTurk ότι η τουρκική πλευρά προσέρχεται στις συνομιλίες Μπάιντεν-Ερντογάν «με θετική προσέγγιση» προσθέτοντας ότι προτεραιότητα της Άγκυρας είναι να υπάρξει μια διαδικασία συνεργασίας με τις ΗΠΑ, σε θέματα οικονομίας, Αφγανιστάν, Συρίας και Λιβύης.

Κορυφή στην ατζέντα είναι το Αφγανιστάν στο οποίο η τουρκική πλευρά φαίνεται ότι θα δώσει ιδιαίτερη σημασία κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών. Η Άγκυρα, φαίνεται να έχει δηλώσει ότι «αναμένει από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να παράσχουν την αναγκαία υποστήριξη στην Τουρκία τονίζοντας ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρηθεί ανοικτό το αεροδρόμιο της Καμπούλ». Η Άγκυρα θέλει αναλάβει την στρατιωτική προστασία για τον έλεγχο του αεροδρομίου μετά την αναχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν.

Όσον αφορά στους S-400, oι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η τουρκική πλευρά «δεν έχει κάποια νέα πρόταση.» «Η μόνη μας πρόταση είναι να συζητήσουμε ρεαλιστικά το θέμα και να το αφήσουμε πίσω μας» επισημαίνουν.

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα είναι η πρώτη διεθνής συνάντηση με φυσική παρουσία στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος Ερντογάν μετά από ενάμιση χρόνο. Η τελευταία ήταν στο Βερολίνο για τη Λιβύη στις 19 Ιανουαρίου του 2020.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος