Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου
Μετά τα μεσάνυχτα, όπως επισημαίνουν ξένα δίκτυα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διόρισε εξέχον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AKP, νέο υπουργό Εμπορίου και χώρισε στα δύο το υπουργεία το υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.
Με προεδρικό διάταγμα η Ρουχσάρ Πεκτζάν αντικαταστάθηκε από τον Μους, βουλευτή του AKP του Ερντογάν από το 2011 που έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του κόμματος σε θέματα οικονομίας και θεωρείται ως έμπιστος του γαμπρού του Ερντογάν, Αλ Μπαϊράκ.
Στο διάταγμα, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δεν αναφέρεται ο λόγος για την αλλαγή. Ωστόσο αυτή πραγματοποιήθηκε αφού πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν το υπουργείο της Πεκτζάν ότι αγόραζε απολυμαντικά από την εταιρεία, που ανήκει στον σύζυγό της και ζήτησαν την παραίτησή της.
Το υπουργείο Εμπορίου επιβεβαίωσε ότι η αγορά απολυμαντικών έγινε πράγματι, αλλά ανέφερε σε δήλωσή του χθες, Τρίτη, ότι η επιλογή της εταιρείας βασίσθηκε μόνο στην τιμή και δεν οφείλεται «στην επωνυμία της».
Σύμφωνα με το υπουργείο, η πώληση, ύψους περίπου 500.000 λιρών Τουρκίας (51.000 ευρώ), πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών που ισχύουν.
Οι αλλαγές, τις οποίες έκανε ο Ερντογάν μέσα στη νύχτα, δεν επιβεβαίωσαν προς το παρόν, τις φήμες για ευρύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό.
https://twitter.com/AtillaEng/status/1384694627828224001?s=20
Ο πρόεδρος δημιούργησε δύο νέα υπουργεία χωρίζοντας το υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, σύμφωνα με το διάταγμα.
Διόρισε την Ντεριά Γιανίκ υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής και τον Βεντάτ Μπιλγκίν υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αντικαθιστώντας την Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτζούκ.
Μόλις χθες, δημοσκόπηση καθήλωνε στο 29,4% τη δημοτικότητα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκιάζεται συνεχώς από τον δήμαρχο της Άγκυρας ο οποίος κι έλαβε το 40%.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος