Τουρκία: Κινδυνεύει να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα HDP – Την Πέμπτη η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Ο εισηγητής του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) για «αναβολή της δίκης» του κόμματος για το οποίο είχε προταθεί από τον εισαγγελέα η διακοπή λειτουργίας του. Το HDP ως απάντηση είχε ζητήσει την αναβολή της απόφασης έως μετά τις εκλογές.  

Όμως σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, ο εισηγητής του Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο εκδικάζει την υπόθεση στην έκθεση του που μοιράστηκε στα μέλη του δικαστηρίου, ζητά να απορριφθεί το αίτημα του HDP

Βέβαια, η έκθεση του Εισηγητή δεν είναι δεσμευτική. Ωστόσο, το δικαστήριο θα συζητήσει την εν λόγω έκθεση πριν αποφασίσει αύριο Πέμπτη για το αίτημα του HDP.  

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφασίσει να μπλοκάρει προσωρινά τους λογαριασμούς του HDP που περιείχαν την κρατική επιδότηση του κόμματος. 

Χθες κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο ακροδεξιός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφασίσει την απαγόρευση λειτουργίας του κόμματος.

«Θα σκεφτεί το Συνταγματικό Δικαστήριο να αφήσει το χυμένο αίμα των μαρτύρων μας για μετά τις εκλογές; Το HDP θα πρέπει να κλείσει, η φωλιά  του διχασμού και της τρομοκρατίας πρέπει να εξαλειφθεί χωρίς να χαθεί  χρόνος». 

Ανταπόκριση Τουρκία: Αριάννα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος