Τουρκία: Γιατί είναι επικίνδυνη η καθαίρεση του Ιμάμογλου – Ποιο το ισχυρό χαρτί του

Array

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πως όταν τελεσιδικήσει η απόφαση για τον Εκρέμ Ιμάμογλου και αν κριθεί ένοχος, έχει το δικαίωμα να τον απομακρύνει από τη θέση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα πάντως με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, Αριάννα Φερεντίνου, δεν πρόκειται για απειλές, εξηγώντας ότι εάν καταδικαστεί από το δικαστήριο ο Ιμάμογλου, ο Σοϊλού δεν μπορεί παρά να τον καθαιρέσει. “Το έχει κάνει αυτό και σε άλλες περιπτώσεις. Διάφοροι δήμαρχοι εδώ και αρκετά χρόνια καθαιρέθηκαν κυρίως στα νοτιοανατολικά, δηλαδή στις κουρδικές περιοχές και αντικαταστάθηκαν με επιτρόπους” τόνισε η κα Φερεντίνου και εξήγησε ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, διότι η αντιπολίτευση θα χάσει το δήμο της Κωνσταντινούπολης κάτι που θα έχει τόσο πολιτικές επιπτώσεις, όσο και οικονομικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα, θα μπορέσει η κυβέρνηση στην προεκλογική της εκστρατεία να έχει τεράστια κονδύλια και τεράστια δύναμη και υποδομές που έχει ο δήμος της Κωνσταντινούπολης των 16 εκατομμυρίων πολιτών.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρείται από πολλούς θύμα πολιτικής δίωξης. Αυτό έχει περάσει πολύ στην κοινωνία και είναι αρκετά εκτεταμένο σε όλα τα κόμματα. Αυτό όμως είναι που αποτελεί και το ισχυρό χαρτί του στη μάχη που δίνει.

Από την άλλη μεριά όμως υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το πώς ο ο Ιμάμογλου προβάλλει τον εαυτό του ως ηγέτη, αν και είναι μόνο δήμαρχος. Η εμφάνισή του και η στήριξη που του έδωσε η Μεράλ Ακσενέρ, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και προκαλεί ακόμα για το ποια είναι η ισορροπία και ποιο είναι το μέλλον της συμμαχίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους επικεφαλής των τηλεοπτικών μέσων στην Άγκυρα και έκανε μια ενημέρωση. Είπε λοιπόν, “καρφώνοντας” τον Ιμάμογλου, ότι οι δήμαρχοι πρέπει να μείνουν στις θέσεις τους, στα καθήκοντα τους και ότι το ένα κόμμα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις ενός άλλου κόμματος, σαφής υπαινιγμός για την Ακσενέρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος