Toυρκία: Για πρόοδο στις συζητήσεις για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά κάνει λόγο η Άγκυρα – Τι δήλωσε ο ο Ακάρ

Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα ουκρανικά σιτηρά που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη από τους υφυπουργούς Άμυνας της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς και αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις τετραμερείς τεχνικές συναντήσεις για τη συμφωνία, που αναμένεται να λήξει στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

«Επιθυμία μας είναι η παράταση της συμφωνίας σιτηρών», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο παρουσίας του στην στρατιωτική άσκηση Anatolian-Eagle 2023. Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν μεταφερθεί σε όσους έχουν ανάγκη στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία έχει οριστεί να λήξει στις 18 Μαΐου, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Mια ημέρα πριν η Linda Thomas-Greenfield, Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, σε ανάρτησή της είχε δηλώσει ότι η Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας βοήθησε στη μείωση των τιμών των τροφίμων και στην παροχή σιτηρών στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, όπως τόνισε, «η Ρωσία συνεχίζει να υπονομεύει αυτή την κρίσιμη πρωτοβουλία. Και τώρα, απειλούν να αποσυρθούν εντελώς. Αυτό θα ήταν καταστροφή για τους πιο ευάλωτους του κόσμου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Anadolu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος