Ομάδα επιθεωρητών επιβιβάστηκε σήμερα σε σκάφος για να ελέγξει το πρώτο πλοίο που μεταφέρει δημητριακά και αναχώρησε από ουκρανικό λιμάνι στη διάρκεια του πολέμου, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μια ημέρα αφού το φορτηγό πλοίο Razoni αγκυροβόλησε στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοικτά των τουρκικών ακτών.
Το Razoni, το οποίο μεταφέρει 26.527 τόνους αραβοσίτου στο Λίβανο, αναχώρησε τη Δευτέρα από το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού και πρόκειται να επιθεωρηθεί από προσωπικό της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ που εργάζεται σ’ ένα Κοινό Κέντρο Συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη.
Την επιθεώρηση έχει ζητήσει η Μόσχα για να βεβαιωθεί για τη φύση του φορτίου. Ακολούθως, το Razoni θα συνεχίσει την πορεία του, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος ναύαρχος Οζκάν Αλτουνμπουλάκ, επικεφαλής του Κέντρου Κοινού Συντονισμού που επιβλέπει τις επιχειρήσεις.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος