Τουρκία: Επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ και συνάντηση με Μπλίνκεν στις 18/5

Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου 

Επίσημη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο υΕξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συμμετάσχει στο Διεθνές Φόρουμ Αναθεώρησης της Μετανάστευσης, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά υπό την ομπρέλα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι, «ο κ. Υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στις 16-19 Μαΐου 2022 για να συμμετάσχει στο Διεθνές Φόρουμ Αναθεώρησης της Μετανάστευσης, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά. υπό την ομπρέλα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Τσαβούσογλου έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στις 18 Μαΐου 2022.

Επίσης θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο που ονομάζεται «Πρόσκληση για Δράση για την Παγκόσμια Επισιτιστική Ασφάλεια» που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και θα πραγματοποιήσει ορισμένες διμερείς συναντήσεις.

Ο υπουργός Τσαβούσογλου θα έχει επίσης την πρώτη συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν και θα συναντηθεί με μέλη της Τουρκοαμερικανικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος