Τουρκία – Επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος»: Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία

Array

Συνεχίζεται η αεροπορική επιχείρηση της Τουρκίας «Γαμψό ξίφος» σε δύο σκέλη, μία εναντίον του Βορείου Ιράκ και μία κατά της βόρειας Συρίας. Στόχος είναι φυσικά οι Κούρδοι. Μέχρι στιγμής η Άγκυρα ανακοινώνει ότι 89 στόχοι έχουν πληγεί και ότι υπάρχει επιτυχία των επιχειρήσεων.

Το πυροβολικό στα σύνορα έχει ουσιαστικά στηρίξει τις αεροπορικές δυνάμεις. Πρόκειται για 50 F-16, τα οποία επιχείρησαν χτες και περίπου 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έπληξαν στόχους, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και το Κομπάνι. Κατά την Άγκυρα, το Κομπάνι αποτελεί την εστία των τρομοκρατικών επιχειρήσεων, όπως αυτή που σημειώθηκε στην Ιστικλάλ την περασμένη Κυριακή.

Υπάρχει ικανοποίηση και αποφασιστικότητα ότι αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί” τονίζει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου. Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που η Τουρκία πλήττει τους συγκεκριμένους στόχους. Από το 2016 που ουσιαστικά έχει αναπτυχθεί στις περιοχές αυτές έχει κάνει τρεις επιχειρήσεις με στόχους τους Κούρδους της βόρειας Συρίας και του Ιράκ. Είναι δηλαδή μια διαρκής επιχείρηση την οποία επαναφέρει κατά διαστήματα η Άγκυρα.

Εξάλλου, ο Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν την Κυριακή στην Ντόχα για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Όμως στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε με τους διάφορους καλεσμένους, οι οποίοι πήραν μέρος στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έκανε μια πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο Σίσι της Αιγύπτου. Αυτό σχολιάστηκε πολύ, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε πει ότι πλέον διακόπτονται εντελώς οι σχέσεις με την Άγκυρα λόγω των πολιτικών που ακολουθεί η Τουρκία στο θέμα της Λιβύης. Εχθές φαίνεται ότι τα πράγματα άλλαξαν και όπως αναφέρουν και τα Μέσα Ενημέρωσης από τη Μέση Ανατολή, υπάρχουν προσπάθειες για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Αίγυπτο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος