Τουρκία: Ενημέρωση για πιθανές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο τον Ιούλιο – Νέο γεωτρητικό σκάφος

Όπως μετέδωσε το CNNTurk, o Melih Han Bilgin, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων (TPAO), δήλωσε ότι το 4ο και πιο προηγμένο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας πέρασε από τα στενά του Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με τον Bilgin ο οποίος έδωσε πληροφορίες για τις δραστηριότητες σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Τουρκίας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, το πλοίο, που μπορεί να ονομαστεί «Αλπασλάν», και αγοράστηκε από τη Νότια Κορέα, συνεχίζει την πορεία του ανοιχτά των ακτών της Αλγερίας και θα βρίσκεται στη Μερσίνα στις 19 Μαΐου.

Μετά την άφιξη του πλοίου στην περιοχή Mersin Taşucu, θα περάσει από διάφορες τεχνικές διαδικασίες και θα τοποθετηθεί σε αυτό ο εξοπλισμός που σχετίζεται με τις γεωτρήσεις έτσι ώστε να προετοιμαστεί για μεσογειακές αποστολές στις αρχές Ιουλίου, όπως είπε ο Bilgin.

“Με τις δραστηριότητές που είχαμε στη Μεσόγειο, με 8 πλοία γεωτρήσεων βαθέων υδάτων, σε περιοχές που ορίζονται ως αποκλειστική οικονομική περιοχή της χώρας μας, πραγματοποιήσαμε 8 διαφορετικές έρευνες γεώτρησης σε «πιθανές» περιοχές και καθορίσαμε «πιθανές» περιοχές , μετά το σεισμικές έρευνες. Πρόκειται να ξεκινήσουμε μια νέα διαδικασία γεώτρησης αξιολογώντας τα γεωλογικά αποτελέσματα των ερευνών αυτών.
Το 4ο αυτό πλοίο διαθέτει τεχνολογία 7ης γενιάς. Είναι 10-12 μέτρα μεγαλύτερο από τα γεωτρύπανα που έχουμε. Η κύρια διαφορά είναι ότι είναι ένα πιο ασφαλές πλοίο. Είναι ένα από τα 4-5 διπλά πλοία BOP στον κόσμο” ανέφερε

Επίσης ο Bilgin ανακοίνωσε ότι θα ανοιχτούν 150 Πηγάδια (στην ξηρά): Το 2022 σχεδιάζεται η υψηλότερη εγχώρια παραγωγή των τελευταίων 30 ετών. Έχουμε στόχο για 150 πηγάδια. Αυτό είναι το ρεκόρ στην ιστορία της Δημοκρατίας.

Τέσσερα ακόμη πηγάδια στο Gabar : Μια σημαντική ανακάλυψη έγινε στο όρος Σιρνάκ Γκαμπάρ στην ΝΑ Τουρκία, είπε ο Bilgin. Υπάρχουν δύο πηγάδια όπου εξορύσσεται πολύ καλής ποιότητας πετρέλαιο, συνολικά 1500 βαρέλια την ημέρα. Προβλέπονται άλλα 4 πηγάδια.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος