Τουρκία: Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ – Για «απάνθρωπες» επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων κάνει λόγο ο Ερντογάν

Διαδηλώσεις κατά των ισραηλινών ενεργειών  εναντίον των Παλαιστινίων ξέσπασαν στην Τουρκία. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με ηγέτες στη Μέση Ανατολή για να συζητηθεί η κλιμάκωση της βίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, πλήθος μπροστά από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη. Έντονες διαμαρτυρίες και συνθήματα για τις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους εναντίον των Παλαιστινίων. Πολλοί κρατούσαν  σημαίες και πανό, και φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω με το Ισραήλ».

Χθες βράδυ ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασιλιά Αμπντουλάχ Β ‘της Ιορδανίας. Κατά τη συνάντηση όπου συζητήθηκε η κατάσταση της Παλαιστίνης, ο Πρόεδρος Ερντογάν φέρεται να αντέδρασε κατά του Ισραήλ αναφέροντας ότι “Όλοι οι Μουσουλμάνοι αποτελούν στόχο των επιθέσεων”.

Επίσης επικοινώνησε αργότερα με τον Εμίρη του Κουβέιτ, Σεΐχη Nawaf al-Ahmad al-Jabir al-Sabah. Νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς και τον επί κεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος