Τουλάχιστον έξι νεκροί και 800.000 χωρίς ρεύμα και νερό, μετά το πέρασμα του “Λάουρα”

Τουλάχιστον έξι νεκρούς άφησε στο πέρασμά του, ο τυφώνας Λάουρα, ενώ οι ομάδες διάσωσης ψάχνουν ακόμα στα συντρίμμια. Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Λουιζιάνα αν και ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, η καταστροφή δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν.

«Έχουμε πολλά να είμαστε ευγνώμονες…είναι σαφές ότι δεν υποφέραμε από την απόλυτη καταστροφή…πιθανότατα λόγω των προβλέψεων και των ενεργειών μας. Αλλά έχουμε υποστεί τεράστιες ζημιές, και χιλιάδες κάτοικοι στα νότια της πολιτείας έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα».

Τουλάχιστον έξι νεκροί και 800.000 χωρίς ρεύμα και νερό, μετά το πέρασμα του “Λάουρα”
Στύλος ρεύματος γέρνει προς τον δρόμο και το αμάξι. Αυτοκινητόδρομος 90, Λουιζιάνα, ΗΠΑ, 27 Αύγουστος 2020.EPA/DAN ANDERSON

Ο τυφώνας Λάουρα έπληξε τις παραθαλάσσιες περιοχές της Λουιζιάνα την Πέμπτη, ως τυφώνας κατηγορίας 4 και έπειτα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα. Αξίζει να θυμηθούμε πως ο τυφώνας Κατρίνα, το 2005, άφησε 1800 νεκρούς, ενώ ήταν κατηγορίας 3.

Την πολιτεία της Λουιζιάνα έχει χτυπήσει μόνο ένας τυφώνας τόσο ισχυρός όσο ο “Λάουρα”, ο τυφώνας “Τελευταίο Νησί”, το 1856, ο οποίος άφησε εκατοντάδες νεκρούς.

Αυτή τη φορά τα θύματα ήταν 6. Οι τέσσερις από τους θανάτους σχετίζονται με την πτώση δέντρων πάνω σε κατοικίες, ο ένας με δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και ο άλλος από πνιγμό, όταν το σκάφος, στο οποίο επέβαινε, βυθίστηκε.

«Ανησυχώ ότι καθώς συνεχίζουμε να βγαίνουμε έξω και ψάαχνουμε, θα βρούμε περισσότερους νεκρούς…ελπίζω πως όχι και προσεύχομαι πως όχι», δήλωσε ο κυβερνήτης Έντουαρντς.

Περισσότεροι από 800.000 ανθρώπους βρίσκονται σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και υπηρεσίες ύδρευσης.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων είχε προειδοποιήσει για «αδιαμφισβήτητο» κύμα καταιγίδας έως και 7 μέτρα και είχαν εκδοθεί εντολές εκκένωσης για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Λουιζιάνας και του Τέξας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, κοντά στο εργοστάσιο χημικών, στη Λίμνη Τσάρλς, λόγω της φωτιάς και της απελευθέρωσης τοξικών αεριών, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον έξι νεκροί και 800.000 χωρίς ρεύμα και νερό, μετά το πέρασμα του “Λάουρα” Τουλάχιστον έξι νεκροί και 800.000 χωρίς ρεύμα και νερό, μετά το πέρασμα του “Λάουρα”Χαρακτηριστικές της καταστροφής και οι εικόνες από τον ουρανοξύστη του Capitol One Bank Tower, στην ίδια περιοχή, όπου τα περισσότερα τζάμια έσπασαν από τις άγριες ριπές του ανέμου που ξερίζωσαν επίσης δέντρα, κολόνες και πινακίδες.

ΠΗΓΗ: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος