Τουλάχιστον 94 νεκροί στα σύνορα Κιργιστάν και Τατζικιστάν – Κατάπαυση πυρός υπό τον Βλ. Πούτιν

Array

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα στη διάρκεια μεθοριακών συγκρούσεων ανάμεσα στο Τατζικιστάν και το Κιργιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλευρές για τις χειρότερες βιαιότητες που έχουν σημειωθεί εδώ και χρόνια ανάμεσα στις χώρες αυτές, οι οποίες συνήψαν μια εύθραυστη εκεχειρία.

Η κατάσταση στα διαφιλινικούμενα σύνορα αυτών των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών της κεντρικής Ασίας αποκλιμακώνεται  μετά την κατεπείγουσα υπογραφή την Παρασκευή μιας κατάπαυσης του πυρός.

Το Τατζκιστάν μίλησε για απολογισμό 35 νεκρών στη διάρκεια των μαχών που διεξήχθησαν από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή υποστηρίζοντας πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άμαχοι και καταγγέλλει πως ο στρατός του Κιργιστάν έπληξε τζαμί, σχολείο και ασθενοφόρο με μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

Από την πλευρά του, στον τελευταίο του απολογισμό, το υπουργείο Υγείας του Κιργιστάν ανέφερε πως 59 Κιργίζιοι σκοτώθηκαν και 144 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τους προέδρους του Κιργιστάν Σαντίρ Τζαπάροφ και του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν να αποφύγουν νέες συγκρούσεις στις χώρες αυτές, όπου η Μόσχα διαδραματίζει ιστορικά ρόλο διαιτητή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος