Τουλάχιστον 4 νεκροί από επίθεση Άραβα πολίτη του Ισραήλ στην πόλη Μπερσεβά – Νεκρός ο δράστης

Ένας Άραβας μαχαίρωσε και σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στην πόλη Μπερσεβά, στο νότιο Ισραήλ, προτού να πέσει νεκρός από τις σφαίρες ενός περαστικού, ανέφεραν η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν Άραβας πολίτης του Ισραήλ, ένας πρώην καθηγητής λυκείου που είχε φυλακιστεί με την κατηγορία ότι διατηρούσε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.

«Φαίνεται ότι ήταν ένας μεμονωμένος τρομοκράτης» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Έλι Λεβί στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 13 TV. «Ένας πολίτης πήρε την πρωτοβουλία, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε», πρόσθεσε.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom ανέφερε ότι τρεις γυναίκες και ένα άνδρας σκοτώθηκαν από τον δράστη ο οποίος τους επιτέθηκε σε ένα βενζινάδικο και ένα εμπορικό κέντρο. Τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ο ένας από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ένταση αυξάνεται στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη όσο πλησιάζει ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους, μια περίοδος κατά την οποία και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια. Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν γίνει πολλές επιθέσεις με μαχαίρι τις τελευταίες εβδομάδες και ορισμένοι από τους δράστες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος