Τουρκία: Το πρόγραμμα Κιλιτσντάρογλου για τις πρώτες 100 μέρες υπόσχεται ότι “θα έρθει ξανά η Άνοιξη”

Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κυκλοφόρησε φυλλάδιο όπου αναφέρει τι θα κάνει τις πρώτες 100 ημέρες εάν εκλεγεί.  

Το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας είναι «Σου υπόσχομαι, θα έρθει ξανά η άνοιξη!».  

Στο φυλλάδιο, ο Κιλιτζντάρογλου αναφέρει:  

“Στις 14 Μαΐου, η κυβέρνηση θα αλλάξει στην Τουρκία. Μαζί θα οικοδομήσουμε μια ευημερούσα, δίκαιη και δημοκρατική Τουρκία όπου όλοι θα αντιμετωπίζονται δίκαια, με ριζικές καινοτομίες σε κάθε τομέα, από την οικονομία έως τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και έως πολιτικές ασφαλείας».  

Μερικές από τις δεσμεύσεις του Κιλιτσντάρογλου

Θα μειωθεί η φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των εργαζομένων.  

Θα τερματιστούν οι πρακτικές συνεντεύξεων στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι οι προσλήψεις βάσει αξιοκρατίας θα διασφαλίζονται σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των γραπτών και των προφορικών εξετάσεων.  

Οι αγρότες θα λάβουν το 50% του κόστους των λιπασμάτων και των σπόρων ως επιδοτήσεις.  

Η κυβέρνηση θα αφαιρέσει τη φορολογική επιβάρυνση για το πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιείται στον αγροτικό τομέα και οι αγρότες θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια με έκπτωση.  

Οι μικρές επιχειρήσεις θα έχουν προτεραιότητα από την κυβέρνηση και θα ιδρυθεί ειδικό τμήμα στο Υπουργείο Εμπορίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των καταστηματαρχών.  

Οι κατασχέσεις του κράτους που απορρέουν από οφειλές των πανεπιστημιακών δανείων θα σταματήσουν και οι τόκοι αυτών των οφειλών θα ακυρωθούν. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει άτοκη διαδικασία αποπληρωμής αυτών των οφειλών μόνο μετά την έναρξη της απασχόλησης.  

Περίπου 100.000 δάσκαλοι θα διοριστούν στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας. Οι μαθητές θα λαμβάνουν δωρεάν γάλα, νερό και γεύματα στα σχολεία.  

Θα συσταθεί υπουργείο με την επωνυμία «Υπουργείο Πολεοδομίας και Αντιμετώπισης Καταστροφών» και θα εκπονηθεί ειδικός νόμος για την περιοχή που επλήγη από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.  

Η στέγαση για τους σεισμόπληκτους θα είναι δωρεάν. Η κυβέρνηση θα αναδιαρθρώσει την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο («Kızılay»). 

Θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ταμείου βοήθειας για διαζευγμένες γυναίκες. Θα τερματιστεί ηατιμωρησία για εγκλήματα κατά των γυναικών.  

Η Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα μετακομίσει στο Μέγαρο Τσάνκαγια (το προηγούμενο κτίριο της προεδρίας) από το σημερινό Σαράι των 1000 δωματίων. Η κυβέρνηση θα πουλήσει τα 16 προεδρικά αεροπλάνα για τα οποία έχει κατηγορηθεί σφόδρα ο Ερντογάν, για να αγοράσει πυροσβεστικά αεροπλάνα.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος