Νέος κύκλος αντιπαράθεσης της Τουρκίας με τη Σουηδία άνοιξε συμμετοχή χθες, Σάββατο, Κούρδων διαδηλωτών σε συγκέντρωση μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στη Στοκχόλμη.
Οι διαδηλωτές έφεραν ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και ύψωσαν σύμβολα και πανό της οργάνωσης ΡΚΚ.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν επίσης συνθήματα κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαίτησαν να μην γίνουν δεκτοί οι όροι της Τουρκίας.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα όπως στο γεγονός και ο εκπρόσωπος του Κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, σε μια εκδήλωση στη Στοκχόλμη σήμερα (5 Αυγούστου), επετράπη σε μια ομάδα που πρόσκειται στο PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης και να ασχημονήσει κατά του προέδρου μας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη Σουηδία τις δεσμεύσεις της να αποτρέψει τις δραστηριότητες του PKK και των προεκτάσεών του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ομέρ Τσελίκ ανέφερε: «Περιμένουμε μια αποτελεσματική και συνεπή πολιτική από τη Σουηδία κατά όλων των εγκλημάτων μίσους, μακριά από τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Περιμένουμε μια συνεπή πολιτική».
Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος