Τουρκία: Σύλληψη οκτώ ατόμων για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Σύνοψη
  • Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικεφαλής του κυκλώματος κατασκοπείας εμφανίζεται ένας ιδιωτικός ντέντεκτιβ, ο οποίος είχε επαφές με πράκτορες της MOSSAD στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η σύζυγός του.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν οκτώ άτομα, τα οποία κατηγορούν για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, με ανάρτησή του στην πλατφορμα Χ, σημειώνει ότι η συλλήψεις έγιναν κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης από κοινού της Γενικής Δεύυθυνσης Ασφαλείας και της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ. Οι δύο από τους οκτώ συλληφθέντες προφυλακίστηκαν και οι άλλοι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικεφαλής του κυκλώματος κατασκοπείας εμφανίζεται ένας ιδιωτικός ντέντεκτιβ, ο οποίος είχε επαφές με πράκτορες της MOSSAD στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η σύζυγός του.

Στις αρχές του χρόνου οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει 34 άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν τα 26 και απελάθηκαν τα οκτώ. Στη συνέχεια, σε δύο ξεχωριστές αστυνομικές επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι τουρκικές αρχές προσήγαγαν με την ίδια κατηγορία άλλα 16 άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος