Τουρκία: Στους 97 ο αριθμός των νεκρών – Δύο άνδρες οι δράστες της διπλής βομβιστικής επίθεσης

Δύο άνδρες καμικάζι πραγματοποίησαν την διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 97.

«Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας το Σάββατο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε.

Το φιλο-κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερος –128 νεκροί-. Ωστόσο, οι αρχές δεν το επιβεβαίωσαν.

υπ. Εσωτερικών: Η Άγκυρα θα λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σελαμί Αλτινόκ δήλωσε ότι η Άγκυρα λαμβάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά την διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk.

Χθες, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει κανονικά στην διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω των αυξημένων κινδύνων θα ενισχυθούν περαιτέρω -όπως είπε- τα μέτρα ασφαλείας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο πρωθυπουργός φωτογράφισε ως πιθανούς δράστες είτε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), είτε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP – C).

Από την πλευρά του, το HDP επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για προβοκάτσια από τους κύκλους του προέδρου Ερντογάν ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να ματαιώσει όλες τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου λόγω των φόβων που υπάρχουν για την ασφάλεια των υποστηρικτών του μετά τις διπλές επιθέσεις, σύμφωνα με δήλωση του εκπρόσωπου του κόμματος, Αϊχάν Μπιλγκέν στο Ρόιτερς.

Σχετική είδηση: Τουρκία: Το ΙΚ «βλέπουν» πίσω από το μακελειό οι υπηρεσίες ασφαλείας – Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων (vid)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος