Τουρκία: Στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν – Φαντασμαγορική «τελετή διασύνδεσης» του φυσικού αερίου

Την Αγία Σοφία -σε μία κίνηση για εσωτερική κατανάλωση- επέλεξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για να προσευχηθεί για το Μπαιράμι, μεγάλη μουσουλμανική εορτή. Έχει χαρακτηρίσει τη μετατροπή της σε τζαμί ως το μεγαλύτερο επίτευγμά του.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσευχήθηκε σήμερα, στη γιορτή με την οποία τελειώνει ο Ιερός μήνας του Ραμαζανιού στην Αγία Σοφία. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, όπως κάνει κάθε Παρασκευή μετά την προσευχή.

Βγήκε έξω και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους. Τους προσέφερε γλυκά λόγω ακριβώς της εορτής και αναφέρθηκε στις χθεσινές εξαγγελίες του από τη Βόρεια Τουρκία για την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και τη σύνδεσή τους στο εθνικό δίκτυο της χώρας.

Ο ίδιος χθες, σε μια φαντασμαγορική τελετή διασύνδεσης έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η άντληση του αερίου της Μαύρης Θάλασσας.

Ήταν μια γιορτή, μια τελετή καθαρά με προεκλογικό χαρακτήρα για τους φίλους της βόρειας Τουρκίας, εκεί που φτάνει ο αγωγός από τις εξέδρες της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε εξαγγελίες, είπε ότι θα είναι δωρεάν μέχρι 25 κυβικά μέτρα σε κάθε νοικοκυριό για τον επόμενο ένα χρόνο το φυσικό αέριο, ενώ ειδικά για τον πρώτο μήνα θα είναι δωρεάν – ανεξαρτήτως κατανάλωσης.

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος