Τουρκία: Ο σεισμός επηρεάζει τις εκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις (video)

Τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας - Σενάρια αναβολής των εκλογών του Μαΐου

ανταπόκριση: Aριάνα Φερεντίνου

Από τα ξημερώματα τις Δευτέρας όταν ο πρώτος καταστροφικός σεισμός χτύπησε ανελέητα το Καχραμάν Μαράς, οι πρώτες εφιαλτικές εικόνες έδειξαν ότι η διαχείριση της κατάστασης θα έπρεπε να ήταν άμεση.

Όμως η τουρκική κρατική μηχανή επέλεξε να αναθέσει το όλο το έργο στην ΑΦΑΝΤ την αρχή διαχείρισης φυσικών καταστροφών με 25.000 προσωπικό, ελάχιστο, αν σκεφτεί κανείς ότι επρόκειτο για τεράστια καταστροφή 10 πόλεων με 13.5 εκ. κατοίκους

Ο δεύτερος ισχυρότατος σεισμός προκάλεσε μεγαλύτερο πανικό και οργή στον κόσμο καθώς όλοι κατάλαβαν ότι κάτω από τα συντρίμμια 50.000 κτιρίων υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες νεκροί και τραυματίες.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των σεισμολόγων αλλά και της αντιπολίτευσης που ζητούσαν να αναλάβει ο στρατός με το ειδικευμένο προσωπικό και την τεχνική υποδομή για να ελέγξει την κατάσταση.

Η εγκληματική καθυστέρηση και η έλλειψη κεντρικού συντονισμού οδηγεί στο σημερινό αδιέξοδο και αναγκάζει τον Tούρκο πρόεδρο να κηρύξει σήμερα την περιοχή σε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κάποια τμήματα του στρατού συμμετέχουν στον απεγκλωβισμό τον επιζώντων που όμως γίνονται όλο και λιγότεροι. Μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ο Τούρκος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο λογαριασμό περί τα 50 δισ δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και μια αντιπολίτευση που χρησιμοποιεί την οργή του κόσμου για να τον πλήξει.

Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο όπου όλα είναι ανοικτά ακόμα και οι εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος