Τουρκία: Ο Ερντογάν αποκαλεί πραξικοπηματία τον Κιλιτσντάρογλου – «Δεν είναι ανίκητος» προειδοποιεί ο διεθνής Τύπος

Οχτώ ημέρες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, ακόμη ένα ξένο δημοσίευμα, αυτό του περιοδικού Der Spiegel έρχεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας την οργή του Τούρκου προέδρου. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στη μεγάλη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη δεσμεύτηκε για παλινόρθωση των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία. Με  στόχο να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του και να ανατρέψει κάθε δημοσκόπηση που τον αμφισβητεί  ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στην Καισάρεια μπροστά σε μια εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση υποστηρικτών του. Απευθυνόμενος στον Κιλιτσντάρογλου τον κατηγόρησε για έμμεση  συμμετοχή στο πραξικόπημα  της 15ης Ιουλίου.


 Αφού ήξερες ότι στις 17-25 Δεκεμβρίου υπήρξε συνωμοσία της FETO, γιατί έγινες μέτοχος σε αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος; Ποιος σε ανάγκασε να ηγηθείς σε αυτή την εκστρατεία ψέματος και συκοφαντίας;, τόνισε ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα ψηφοφόροι των 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης κατέκλυσαν το Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης στο πλευρό του κοινού υποψηφίου της συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος και παλμό συγκεντρώσεις της προεκλογικής περιόδου και με πλήθος ομιλητών. Ξέρω όλα τα προβλήματα. Έχω δώσει όρκο να λύσω όλα τα προβλήματα. Θα φέρω την άνοιξη σε αυτή τη χώρα με τους φίλους μου. Δεν θα κάνουμε ποτέ διακρίσεις, θα αγκαλιάσουμε 85 εκατομμύρια, τόνισε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης.

Αίσθηση προκαλεί η αμφισβήτηση του μέχρι πρότινος παντοδύναμου Τούρκου προέδρου από μερίδα του διεθνούς Τύπου. Χωρίς το στερητικό α η λέξη αήττητος γίνεται ηττημένος στο εξώφυλλο του γερμανικού Der Spiegel όπου ο Ερντογάν φιγουράρει σε σπασμένο χρυσό θρόνο ενώ ο βρετανικός Economist πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του αντιπάλου του.


Οργισμένος αντέδρασε ο πρόεδρος Ερντογάν εμφανίζοντας τον Κιλιτσντάρογλου ως «Δούρειο Ίππο» της Δύσης.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης άφησαν τις δουλειές τους κι έχουν κάνει βασικό τους θέμα τις εκλογές στην Τουρκία. Κολακεύουν συνεχώς τον Κεμάλ (Κιλιτσντάρογλου). Γιατί; Για ποιο λόγο; Υποσχέθηκαν να παραδώσουν την Τουρκία στη Δύση.

Εναντίον του Κιλιτσντάρογλου βάλει και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Κύριο μέλημα της αντιπολίτευσης για την Ελλάδα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Κύπρο ή οποιοδήποτε άλλο θέμα δεν είναι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Είναι το πώς θα επικρίνουν την κυβέρνηση, είπε ο Τσαβούσογλου.

Στο Διαδίκτυο πάντως παρά την κυβερνητική λογοκρισία στα Μέσα Ενημέρωσης πληθαίνουν τα ειδησεογραφικά κανάλια, που προβάλουν ελεύθερα τις απόψεις των ψηφοφόρων.

Την ίδια ώρα τη σκυτάλη πήραν και δύο γαλλικά περιοδικά. Το γαλλικό Express έχει τίτλο «ο Ερντογάν και ο κίνδυνος του χάους», ενώ το Point χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «ο άλλος Πούτιν». Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του επικεφαλής επικοινωνίας της προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, εάν οι εκλογές γίνονταν άμεσα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είχε εξασφαλίσει το 48% έναντι 44,6% για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: Ο Ερντογάν αποκαλεί πραξικοπηματία τον Κιλιτσντάρογλου – «Δεν είναι ανίκητος» προειδοποιεί ο διεθνής Τύπος
Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Γιάννης Μανδαλίδης

Ρεπορτάζ: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος