Τουρκία: Η απόσυρση του Μουχαρέμ Ιντζέ κάνει τον Κιλιτσντάρογλου να «πανηγυρίζει»

Τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία, ο Μουχαρέμ Ιντζέ έριξε πολιτική βόμβα. «Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Αυτό το κάνω για την πατρίδα μου», είπε ο ηγέτης του κόμματος «Πατρίδα».

Με χαμηλά ποσοστά και χωρίς πολύ κόσμο στις συγκεντρώσεις του, ο τέταρτος υποψήφιος για την προεδρία αποχωρεί με αιχμές κατά των αντιπάλων του. «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε χώρο για δικαιολογίες. Διαφορετικά, όταν χάσουν τις εκλογές, το επόμενο πρωί θα κατηγορήσουν εμένα», ανέφερε.

Ο Ιντζέ φέρεται να είχε δεχθεί και απειλές μέσω Twitter ότι θα δημοσιοποιηθεί ροζ βίντεο, πληροφορία που βιάστηκε να σχολιάσει ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τον αντίπαλό του Κιλιτσντάρογλου.

«Με τι ήρθε ο κ. Κεμάλ; Ήρθε με μία κασέτα. Τώρα απέκλεισε έναν από τους υποψήφιους προέδρους. Πώς έφυγε; Δεν ξέρεις, αύριο, το Σάββατο τι μπορεί να εμφανίσει», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε να στηρίξει την Συμμαχία της Αντιπολίτευσης μέσα από τους ήχους ενός τραγουδιού που λέει ελάτε φίλοι, ελάτε στο τραπέζι του Χαλίλ Ιμπραϊμ…»

«H έκκλησή μου εξακολουθεί να ισχύει. Ας αφήσουμε πιά στην άκρη τις παλιές μνησικακίες και πικρίες. Περιμένουμε τον κ. Ιντζέ στο τραπέζι της Τουρκίας. Ελάτε σας παρακαλώ», έγραψε στο Twitter.

Ενισχύθηκε ο Κιλιτσντάρογλου

«Αυτή η εξέλιξη ενίσχυσε τις πιθανότητες του Κιλιτσντάρογλου να επιλεγεί στον πρώτο γύρο», εξηγεί ο πολιτικός αναλυτής Βεκίρ Αγιρντιρ.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Κόντα του δίνει προβάδισμα πέντε μονάδων με 49,3% έναντι 43,7 του Ερντογάν και ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν κρύβει την χαρά του… χορεύοντας ποντιακούς χορούς στην Τραπεζούντα.

«Χαστούκι» Μενέντεζ στην Τουρκία

Τέλος στα όνειρα για αναβάθμιση του τουρκικού στόλου των F-16 φαίνεται πως δίνει ο γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, που λέει ότι ο Μπλίνκεν τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα παρακάμψει το βέτο του Κογκρέσου.

«Και μου απάντησε (ο Μπλίνκεν) χωρίς δισταγμό «όπως ακριβώς είπα και στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, έτσι θα το πω και σε εσένα. Δεν έχω καμία πρόθεση να παρακάμψω τις αντιρρήσεις σου στην πώληση όπλων», δήλωσε.

Και ο βουλευτής Μάικ Μακόλ είπε ότι η Ελλάδα άξιζε τα F-35, ενώ η Τουρκία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους έχοντας ταυτόχρονα τους ρωσικούς S-400.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος