Τουρκία: Η Ακσενέρ ανακοίνωσε τους όρους για την επιστροφή της στη Συμμαχία της Αντιπολίτευσης

Η αρχηγός του Καλού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, ανακοίνωσε τους όρους που θέτει για να επιστρέψει στη Συμμαχία της Αντιπολίτευσης

Η αρχηγός του Καλού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία διαφώνησε με την υποψηφιότητα του αρχηγού του ΛΡΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως προεδρικού υποψηφίου της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης, και αποχώρησε από τη Συμμαχία, ανακοίνωσε τους όρους που θέτει για να επιστρέψει στη Συμμαχία.  

Η Ακσενέρ η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν σηκώθηκε από το τραπέζι αλλά απομακρύνθηκε δήλωσε: “Εάν θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές, πρέπει να πάμε με τον Ιμάμογλου ή τον Μανσούρ Γιαβάς“. Τις δηλώσεις αυτές έκανε η Ακσενέρ στην δημοσιογράφο του καναλιού Χαμπέρτουρκ Σεβιλάι Γιλμάν, η οποία το αποκάλυψε σε μεταμεσονύκτια εκπομπή καναλιού.   

Η Γιλμάν είπε η αρχηγός του Καλού Κόμματος εξέφρασε τη λύπη της για το πως εξελίχθηκαν έτσι τα γεγονότα αλλά έθεσε όρο να αποδεχτεί ο Κιλιτσντάρογλου την προεδρική υποψηφιότητα του δημάρχου της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς ή του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για να επιστρέψει η ίδια στη Συμμαχία. «Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να επιλέξουμε ή τον έναν ή τον άλλον», είπε.  

Σήμερα αναμένεται συνάντηση των 5 αρχηγών της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης (χωρίς την Ακσενέρ) όπου, όπως δήλωσαν, θα ανακοινώσουν το όνομα του προεδρικού υποψηφίου που προτείνουν. Η πρόταση της Ακσενέρ δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση. “Άλλωστε οι δυο υποψήφιοι που προτείνει η αρχηγός του Καλού Κόμματος ανήκουν στο ΛΡΚ του Κιλιτσντάρογλου και έχουν δηλώσει ήδη την πλήρη υποστήριξη στο πρόσωπό του“.

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος