Τουρκία: Ενόχληση του Τύπου στην πρόταση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – Για “προσβολή” κάνει λόγο η εφημερίδα Karar

«Πρόταση που ισοδυναμεί με προσβολή» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Karar αναφορικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

Η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές ώστε να αποτρέπουμε βάρκες να φεύγουν.

Η ΕΕ έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για να στηρίξει την Τουρκία στο μεταναστευτικό και ενδεχομένως να ξοδέψει και άλλα». 

«Η Ευρώπη, που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για το προσφυγικό πρόβλημα που προκαλεί τραγωδίες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, περιμένει λύση από την Άγκυρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ζήτησε από την ΕΕ να δώσει περισσότερα κονδύλια στην Τουρκία για να αποτρέψει τις ροές προσφύγων. Η λογική “να πληρώσουμε για να κρατήσουν τους πρόσφυγες εκεί” ανοίγει νέα συζήτηση» σημειώνει η τουρκική εφημερίδα. 

«Ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συνεργασία με τις τουρκικές αρχές ήταν αποτελεσματική στην παρεμπόδιση των σκαφών με τους πρόσφυγες και είπε ότι “η ΕΕ, που έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει την Τουρκία, μπορεί να δώσει περισσότερα”. Σημείωσε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ» αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Τουρκία: Ενόχληση του Τύπου στην πρόταση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – Για “προσβολή” κάνει λόγο η εφημερίδα Karar

Καταλήγει τέλος, σχολιάζοντας πώς «ενώ η Τουρκία επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση και φιλοξενεί εκατομμύρια αιτούντες άσυλο, η Δύση συνεχίζει την προσέγγισή της έναντι των αυξανόμενων προσφυγικών ροών στη λογική “απλώς μην έρθετε σε εμάς”. Σε αυτό το σημείο κυριαρχεί η λογική ότι η Τουρκία λειτουργεί ως «ουδέτερη ζώνη». Αυτές οι χώρες, ειδικά η ΕΕ, αναζητούν λύση στη λογική «να δώσουμε λεφτά για να μην έρθουν». Ωστόσο, στην παρούσα φάση είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να αντέξει αυτό το βάρος». 

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος