Τουρκία: 200% πάνω ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα – Τριήμερη περιοδεία Ερντογάν στις χώρες του Κόλπου και στα Κατεχόμενα

Τριήμερη περιοδεία στις χώρες του Κόλπου, που περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 17/7 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας όπου θα υπογραφούν σειρά συμφωνιών, ο Ερντογάν θα συναντηθεί και με τους ομολόγους του. Την τελευταία ημέρα, ο Ερντογάν θα μεταβεί στα Kατεχόμενα και θα παραστεί στα εγκαίνια του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί πρώτα στη Τζέντα θα με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ και τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Την Τρίτη θα μεταβεί στη Ντόχα του Κατάρ και θα συναντηθεί με τον Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμέντ Αλ Σανί, Εμίρη του Κατάρ. Τελευταίος σταθμός του Ερντογάν στην περιοδεία του στον Κόλπο θα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊχάν. Την Τετάρτη θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι.

Το ταξίδι, στο οποίο θα συνοδεύουν τον Τούρκο πρόεδρο περίπου 200 επιχειρηματίες, εκτός από τους υπουργούς και τους συμβούλους του είναι πολύ σημαντικό για το πώς θα πορευτεί εφεξής η τουρκική οικονομία. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Ήδη χθες επιβλήθηκε ένας καταναλωτικός φόρος 200% που αφορά στα καύσιμα, μεταξύ των οποίων και τη βενζίνη, η οποία εκτινάχθηκε αμέσως χθες μετά από την επιβολή αυτού του φόρου.

Μετά το Βίλνιους ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του βάζει ως στόχο την οικονομία και ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει άμεσα να βρει επενδυτές και ζεστό χρήμα.

Μετά την 3ήμερη περιοδεία στον Κόλπο, ο Ερντογάν θα μεταβεί στην κατεχόμενα, όπου θα εγκαινιαστεί το νέο αεροδρόμιο Ercan (Τύμπου), στη Λευκωσία, που θα εγκαινιαστεί την ημέρα της επετείου της τουρκικής εισβολής Κύπρο.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος