Τουρίστας επέζησε από πτώση με μπάντζι στην Ταϊλάνδη μετά από κόψιμο του σχοινιού (video)

Χονγκ Κονγκ: Μερικοί λάτρεις των συγκινήσεων περιγράφουν το bungee jumping ως μια σχεδόν θανατηφόρα εμπειρία, αλλά λίγοι έρχονται τόσο κοντά όσο ένας άνδρας που κατάφερε να επιβιώσει από το σπάσιμο του σχοινιού του στην Ταϊλάνδη

Τα πλάνα από την τρομακτική δοκιμασία έγιναν viral αυτή την εβδομάδα αφού ο 39χρονος τουρίστας από το Χονγκ Κονγκ δημοσιοποίησε την ιστορία του.

Ο τουρίστας, ο οποίος ζήτησε να χρησιμοποιήσει μόνο το μικρό του όνομα Μάικ για να αποφύγει τη διαδικτυακή παρενόχληση, έκανε βουτιά «του κύκνου» από ένα βάθρο ύψους 10 ορόφων στην πόλη Πατάγια, ενώ βρισκόταν σε διακοπές τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Ευτυχώς, το άλμα έγινε πάνω από μια υδάτινη μάζα. Το σχοινί bungee έσπασε χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν ο Μάικ πλησιάσει τον πυθμένα του άλματός του, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό από κάτω.

«Προσγειώθηκα στην αριστερή μου πλευρά, οπότε οι τραυματισμοί ήταν πιο σοβαροί εκεί», δήλωσε ο Μάικ στο CNN, αφηγούμενος πως έμεινε καλυμμένος με μώλωπες. «Ήταν σαν κάποιος να με χτύπησε πολύ άσχημα».

Τη βουτιά του είδαν φίλοι που ήταν μαζί του στο Changthai Thappraya Safari και Adventure Park.

Το πάρκο ψυχαγωγίας που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Πατάγια, προσφέρει δραστηριότητες που κυμαίνονται από ziplines μέχρι σκοποβολή με ζωντανό γύρο.

«Αν το άτομο δεν ξέρει να κολυμπάει, θα έχει μεγάλο πρόβλημα», είπε.

Ο Μάικ είπε ότι το πάρκο του επέστρεψε το κόστος του άλματός του και πλήρωσε για ακτινογραφίες και υπερηχογραφήματα στην Ταϊλάνδη.

Ο Νίθιτ Ιντίμ, ιδρυτής του πάρκου, επιβεβαίωσε ότι το ατύχημα έλαβε χώρα και δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που είδε να σπάει ένα σκοινί.

«Αφού έσπασε το σκοινί, το προσωπικό μας έβγαλε τον Μάικ αμέσως από το νερό και τον ρώτησε αν είναι καλά», δήλωσε στο CNN. «Ο Μάικ είπε ότι πόναγε και είχε μελανιές. Έτσι τον πήγαμε στο νοσοκομείο».

Ο Ιντίμ δήλωσε ότι ο Μάικ είχε υπογράψει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης πριν κάνει το άλμα. Έστειλε επίσης μια φωτογραφία αυτού που είπε ότι ήταν η υπογεγραμμένη παραίτηση, καθώς και αντίγραφα των ιατρικών λογαριασμών στην Ταϊλάνδη.

«Το προσωπικό μας εξήγησε ότι αν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα, η εταιρεία μας θα αποζημιώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς. Ωστόσο ο πελάτης δεν μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για άλλου είδους έξοδα», δήλωσε ο Ιντίμ.

Πρόσθεσε ότι το πάρκο θα ήταν πρόθυμο να πληρώσει οποιαδήποτε περαιτέρω άμεσα ιατρικά έξοδα στο Χονγκ Κονγκ, εάν προσκομίζονταν αποδείξεις.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος