Τουλάχιστον 11 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στο Τέξας

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Ντάλας από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους που ισοπέδωσαν σπίτια, έκοψαν γραμμές ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία την ώρα που πολλοί ταξιδιώτες επέστρεφαν στις εστίες τους μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Πέντε ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν στο Τέξας και ένας στην Οκλαχόμα το Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία προειδοποίησε ότι σήμερα μπορεί να σχηματιστούν και άλλοι. Για τον λόγο αυτό έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο για ανεμοστρόβιλους σε πολλές κομητείες της περιοχής του Χιούστον.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι αναμένουν χιονοπτώσεις στο Νέο Μεξικό, το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Κάνσας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πλημμυρών σε μια έκταση από το Τέξας μέχρι το Οχάιο.

Μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα, τοπική ώρα, είχαν ακυρωθεί περίπου 440 πτήσεις από τις ΗΠΑ, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές στο Ντάλας.

Στην Πολιτεία του Τέξας, περίπου 25.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ