Τον Απρίλιο θα αρχίσουν ξανά οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Κολομβίας-ELN

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι αντιπρόσωποί τους συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις δυσκολίες στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και συμφώνησαν η διαδικασία να συνεχιστεί τον Απρίλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η οργάνωση ανταρτών, που η οποία εναντίον του κράτους από το 1964, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις συνομιλίες κι έκανε λόγο για «κρίση» με την κυβέρνηση, διότι η Μπογοτά οργάνωσε μονομερώς επαφές με διάφορες κοινότητες. Η κυβέρνηση του προέδρου Γουστάβο Πέτρο αντέτεινε πως αυτό δεν αποτελούσε «παραβίαση» των συμφωνημένων κανόνων, ούτε των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

«Αναλύσαμε τις προόδους των συμφωνιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ειρήνη, υπό το φως των οποίων κάθε πλευρά έκανε δεσμεύσεις για τη θετική εξέλιξη της διαδικασίας», αναφέρει κοινή ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν τα μέρη, διευκρινίζοντας πως αντιπροσωπείες τους συναντήθηκαν στην Αβάνα, την πρωτεύουσα της Κούβας, το σαββατοκύριακο.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν από την 8η Απριλίου στη Βενεζουέλα, προστίθεται στην κοινή ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος