Τόκιο: Περίπου 104 εκατ. δολάρια χάνει η Japan Airlines από το δυστύχημα στο αεροδρόμιο Χανέντα

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines εκτίμησε σήμερα Πέμπτη (4/1/2024) ότι θα χάσει περίπου 15.000 εκατομμύρια γιεν (περίπου 104 εκατομμύρια δολάρια) ως αποτέλεσμα του δυστυχήματος που έγινε με ένα από τα αεροπλάνα της και αεροπλάνο της ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, με πέντε νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό αερομεταφορέα, η απώλεια του αεροσκάφους Airbus A350 θα καλυπτόταν από την ασφαλιστική εταιρεία, όπως δημοσιεύει το δημόσιο κανάλι NHK.

Η Japan Airlines εξετάζει επίσης τον αντίκτυπο του συμβάντος στα επιχειρηματικά της αποτελέσματα γι’ αυτό το οικονομικό έτος – που λήγει στις 31 Μαρτίου – συμπεριλαμβανομένων των μειωμένων πωλήσεων λόγω ακυρώσεων πτήσεων και των αποζημιώσεων στους εμπλεκόμενους επιβάτες.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου JAL στις 17:47 τοπική ώρα (9:47 GMT) στη Χανέντα και συγκρούστηκε με αεροπλάνο της ακτοφυλακής, προκαλώντας φωτιά και στα δύο.

Όπως αναφέρει το NHK, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας θα είχε δώσει εντολή στο αεροπλάνο της ιαπωνικής Ακτοφυλακής να πάει σε ένα σημείο πριν μπει στον διάδρομο, ενώ άλλες αναφορές αναφέρουν ότι ο πιλότος αυτού του αεροπλάνου είχε λάβει άδεια για απογείωση.

Το αεροπλάνο JAL είχε επίσης εγκριθεί για να εισέλθει στον διάδρομο, είπε η εταιρεία.

Οι 379 επιβαίνοντες της εμπορικής πτήσης κατάφεραν να απομακρυνθούν, αν και τραυματίστηκαν 14, ενώ από τους έξι στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής, μόνο ο βαριά τραυματισμένος πιλότος κατάφερε να σώσει τη ζωή του.

Το αεροσκάφος της ακτοφυλακής ετοιμαζόταν να μεταφέρει τρόφιμα και νερό σε όσους επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη δυτική ακτή της κεντρικής Ιαπωνίας τη Δευτέρα.

Πηγή: RTVE.es

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος