Το West End ζωντανεύει ξανά

Η θεατροχώρα του Λονδίνου, το περίφημο West End και οι επικές παραστάσεις του “ζωντανεύουν ξανά”, μετά από μήνες παύσης της λειτουργίας του, εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία. Την Παρασκευή άνοιξε για το κοινό η φαντασμαγορική παράσταση μιούζικαλ “Les Miserables” (Οι Άθλιοι) με 50 περφόρμερς επί σκηνής. Ο παραγωγός Κάμερον Μακίντος, ιδιοκτήτης 8 θεάτρων στο West End καλωσόρισε το κοινό στο Θέατρο Σόντχαϊμ, σε μία -όσο επιτρεπόταν- γεμάτη αίθουσα.

Ο Μακίντος, παραγωγός μερικών από τις σημαντικότερες παραστάσεις μιούζικαλ της βιομηχανίας ψυχαγωγίας του Λονδίνου, όπως το Φάντασμα της Όπερας και Cats δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι “αρκετές από τις παραστάσεις έχουν κερδίσει την πρόοδο πωλήσεων που είχαν πριν από την πανδημία”. «Είναι η πρώτη εβδομάδα που άνοιξε ξανά το Λονδίνο με τα εστιατόρια. Μπορείς να το δεις, να το νιώσεις στο δρόμο, το Λονδίνο ζωντανεύει ξανά. Και είναι ευχάριστα θορυβώδες τώρα», είπε ο Μακίντος.

Η μεταφορά του μυθιστορήματος του Βίκτωρ Ουγκώ Οι Άθλιοι, είναι η μακροβιότερη παράσταση του West End. Μετράει 32 χρόνια ζωής έπειτα από την πρώτη παράσταση, στις 8 Οκτωβρίου 1985. Περίπου το ένα τρίτο των θεάτρων του Λονδίνου άνοιξαν ξανά αυτήν την εβδομάδα, αλλά με αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης, που σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργούν με χωρητικότητα 50%. Μεγάλες μουσικές παραγωγές σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά το καλοκαίρι μετά την τελευταία φάση του χάρτη πορείας εκτός κλειδώματος, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου.

Το West End διαθέτει το μεγαλύτερο οικοσύστημα θεάτρων, παμπ, μπαρ και εστιατορίων της Βρετανίας. Με το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων και υπηρεσιών, οι επιχειρηματίες ελπίζουν σε αυξημένη κίνηση που θα κορυφωθεί μετά τις 21 Ιουνίου καθώς επιστρέφουν οι καταναλωτές και οι υπάλληλοι γραφείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος