Το βρετανικό ναυτικό εκδίωξε ρωσικά υποβρύχια στα ανοιχτά της Νορβηγίας

Array

Παρ ολίγον θερμό επεισόδιο στα ανοιχτά της Νορβηγίας αποκάλυψε σήμερα το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας, το οποίο εντόπισε και εκδίωξε δύο ρωσικά υποβρύχια. Φωτογραφίες ντοκουμέντα δείχνουν τη στιγμή που ένα πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού εντόπισε τα υποβρύχια στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο βρετανικός “κυνηγός” υποβρυχίων HMS Portland εκδίωξε το υποβρύχιο Severodvinsk με πυραύλους κρουζ και το επιθετικό υποβρύχιο Akula, λίγη ώρα αφού εμφανίστηκαν χωριστά στη θάλασσα βορειοδυτικά του Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Το Βασιλικό Ναυτικό είπε ότι η φρεγάτα Type 23 εντόπισε τα υποβρύχια το Σάββατο 16 Ιουλίου και την Τρίτη 19 Ιουλίου καθώς έκαναν το υποβρύχιο ταξίδι τους νότια κατά μήκος της νορβηγικής ακτής από την Αρκτική. Το βρετανικό σκάφος με 180 μέλη πληρώματος, υποστηριζόμενο από ένα «κατασκοπευτικό αεροπλάνο» P8 Poseidon και ένα ελικόπτερο Merlin, εντόπισε το ρωσικό δίδυμο έως ότου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Βαλτικής ανέλαβαν καθήκοντα.

Στη συνέχεια, τα ρωσικά υποβρύχια συνέχισαν προς την Αγία Πετρούπολη για τους εορτασμούς της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Ερωτηθείς εάν τα ρωσικά σκάφη εντοπίστηκαν υποβρυχίως ή μόνο αφού βγήκαν στην επιφάνεια, εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού είπε στη Mail Online: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το HMS Portland ήταν σε επιφυλακή καθώς έκαναν το υποβρύχιο ταξίδι τους και εκδιώχθηκαν όταν βγήκαν στην επιφάνεια. Ως εκ τούτου παρακολουθούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους».

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος