Το Βερολίνο παραπέμπει στην Κομισιόν και στο Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες την κατάσταση στα social media μετά τις ανακοινώσεις Ζάκερμπεργκ

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) παρέπεμψε η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά και την ανακοίνωση του επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ ότι – αρχικά μόνο για τις ΗΠΑ – εγκαταλείπει τη χρήση ανεξάρτητων υπηρεσιών επαλήθευσης γεγονότων (fact-checkers) και τους αντικαθιστά με «σημειώσεις από την κοινότητα», στο πρότυπο της πλατφόρμας «Χ» του Ίλον Μασκ.

«Υπάρχει ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος δημιουργεί τη νομική βάση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον οποίο πρέπει να τηρούν όλοι οι διαχειριστές πλατφορμών. Έχουν την ευθύνη επίσης και για την επιβολή αυτών των αρχών οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και ισχύουν για τους διαχειριστές», δήλωσε ο κ. Χέμπεστραϊτ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και εξέφρασε τη «μεγάλη εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι θα εκπληρώσει το καθήκον της».

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης τονίστηκε σχετικά ότι, εφόσον η Meta δεν συμμορφωθεί με τον DSA, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο το οποίο φθάνει έως και στο 6% του παγκόσμιου τζίρου της εταιρίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος