Το Βελιγράδι δεν έχει πληροφορίες για συμμετοχή πολιτών της Σερβίας σε ανατρεπτικές ενέργειες στην Μολδαβία

Το Βελιγράδι δεν έχει πληροφορίες για συμμετοχή πολιτών της Σερβίας σε ανατρεπτικές ενέργειες στην Μολδαβία - Δώδεκα φίλαθλοι της Παρτίζαν κρατούνται στο τμήμα απέλασης του αεροδρομίου στο Κισινάου

Το Βελιγράδι δεν έχει πληροφορίες για συμμετοχή πολιτών της Σερβίας σε ανατρεπτικές ενέργειες στην Μολδαβία. Δώδεκα φίλαθλοι της Παρτίζαν κρατούνται στο τμήμα απέλασης του αεροδρομίου στο Κισινάου.

14/02/2023 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της προέδρου της Μολδαβίας Μάγια Σαντού για πιθανή συμμετοχή Σέρβων πολιτών σε ανατρεπτικές ενέργειες με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Απαιτούμε από τις αρχές της Μολδαβίας να μας παράσχουν επειγόντως όλες τις σχετικές πληροφορίες που έχουν, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ποτέ μία τέτοια ειδοποίηση», δήλωσε ο Ντάτσιτς. Συμπλήρωσε πως στην διεθνή σκηνή σήμερα κυκλοφορούν πολλές «ψευδείς ειδήσεις» επισήμανε ωστόσο ότι «η Σερβία δεν θα επιτρέψει ενέργειες που βλάπτουν το κύρος της και τα συμφέροντα της και θέτουν σε δοκιμασία τις φιλικές σχέσεις με την Μολδαβία».

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου κατηγόρησε, χθες, Δευτέρα, τη Μόσχα ότι σχεδιάζει πραξικόπημα για την ανατροπή της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησής της με την βοήθεια πολιτών της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας οι οποίοι έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην χώρα για να υλοποιήσουν τα σχέδια της Ρωσίας.

«Το σχέδιο περιλαμβάνει δολιοφθορές από στρατιωτικά εκπαιδευμένους ανθρώπους μεταμφιεσμένους σε πολίτες οι οποίοι θα προβούν σε βίαιες ενέργειες, θα επιτεθούν σε κυβερνητικά κτίρια και θα πιάσουν ομήρους», δήλωσε η Μάγια Σαντού σε συνέντευξη Τύπου.

Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι χθες βράδυ οι συνοριακές αρχές στο αεροδρόμιο του Κισινάου δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα σε δώδεκα πολίτες της Σερβίας, φιλάθλους της Παρτίζαν, που μετέβησαν στην Μολδαβία για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους με την τοπική Σερίφ για το κύπελλο Εθνών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Σε ιστοσελίδα φιλάθλων της Παρτίζαν στο Instagram αναφέρεται ότι οι συνοριακές αρχές στο αεροδρόμιο, τους φέρθηκαν «με αγενή τρόπο» και τους ανακοίνωσαν την απέλαση τους. «Μετά από πέντε ώρες κατά τις οποίες μας φέρθηκαν με πολύ αγενή τρόπο, και υπομένοντας τις συνεχείς διακρίσεις από τη συνοριακή υπηρεσία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, αντιμετωπίζουμε τώρα μια τετραήμερη παραμονή στο τμήμα απέλασης του αεροδρομίου περιμένοντας την πτήση της επιστροφής μας, την Παρασκευή» γράφει στο μήνυμα της η Μίριανα Ραντοσάβλιεβιτς η οποία βρίσκεται στην ομάδα των φιλάθλων που κρατούνται στο αεροδρόμιο του Κισινάου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος