Το Βέλγιο χρειάζεται περισσότερους αποτεφρωτήρες για την καύση κατασχεθείσας κοκαΐνης

Array

Οι βελγικές αρχές βρίσκονται σε πορεία κατάσχεσης περισσότερων από 100 τόνων κοκαΐνης το 2022.

Το Βέλγιο έχει κατασχέσει τόση ποσότητα κοκαΐνης από λαθρεμπόρους που δρουν μέσω του λιμανιού της Αμβέρσας που χρειάζεται περισσότερους χώρους αποτέφρωσης για να την καταστρέψει, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι αρχές ανησυχούν ότι οι αποθήκες που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των ναρκωτικών μπορεί να γίνουν στόχοι ληστειών από ισχυρές συμμορίες που επιδιώκουν να ανακτήσουν τα προσοδοφόρα φορτία τους.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη χωρητικότητα του αποτεφρωτήρα», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της βελγικής τελωνειακής υπηρεσίας Φρανς Αντίνς, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, υποσχόμενος ότι «μια κατασκευαστική λύση βρίσκεται καθ’ οδόν».

Αξιωματούχοι της περιφερειακής κυβέρνησης της Φλάνδρας δήλωσαν ότι ένα σχέδιο θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη από την Τρίτη.

Το τελευταίο πρόβλημα του Βελγίου προέρχεται από τις αστρονομικές ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική που εντοπίζονται στην Αμβέρσα, το κύριο λιμάνι εισόδου της Ευρώπης για το παράνομο εμπόριο.

Οι βελγικές αρχές βρίσκονται σε τροχιά να κατασχέσουν περισσότερους από 100 τόνους το 2022, ένα νέο ρεκόρ μετά την κατάσχεση 89,5 τόνων πέρυσι.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, ύποπτα μέλη συμμοριών έχουν δει να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ανιχνεύουν γύρω από τις αποθήκες των τελωνείων που φιλοξενούν κατασχεθείσα κοκαΐνη αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αρχές εργάζονται γρήγορα για την καταστροφή των κατασχεθέντων, αλλά, όπως δήλωσε ο Αντίνς, για την αποτέφρωση της κοκαΐνης «υπάρχουν περιβαλλοντικά πρότυπα που πρέπει να τηρηθούν».

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος