Το Twitter συμβουλεύει τους χρήστες να είναι ευγενικοί και να σκέφτονται πριν απαντήσουν

Το Twitter θα ζητά πλέον από τους χρήστες να επανεξετάζουν και να αναθεωρούν «δυνητικά προσβλητικά ή επιβλαβή σχόλια». Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο εξαιτίας της καταχρηστικής συμπεριφοράς των χρηστών δοκίμασε τη συγκεκριμένη λειτουργία πέρυσι. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι δοκιμές έδειξαν ότι οι προτροπές μείωσαν τα προσβλητικά σχόλια.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο blog του, το Twitter ανέφερε ότι χάρη σε αυτή τη νέα λειτουργία, το 34% των χρηστών αναθεωρήσαν το αρχικό τους σχόλιο ή αποφάσισαν να μην το γράψουν. Οι χρήστες ανάρτησαν, κατά μέσο όρο, 11% λιγότερο προσβλητικά σχόλια αφού έλαβαν την πρώτη ειδοποίηση. Επίσης, ήταν λιγότερο πιθανό να λάβουν επιθετικές ή επιβλαβείς απαντήσεις.

Το Twitter είπε ότι οι οδηγίες έχουν σχεδιαστεί για να εξετάσουν τη φύση της σχέσης μεταξύ του λογαριασμού που κάνει την ανάρτηση και του λογαριασμού που απαντά σε αυτήν.

Οι πλατφόρμες στοχεύουν τη συμπεριφορά των χρηστών

Τα τελευταία χρόνια τα κοινωνικά δίκτυα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο εξαιτίας της αδυναμίας τους να ελέγξουν το προσβλητικό, χυδαίο, ρατσιστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους.

Τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Twitter, για τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του περασμένου έτους, δείχνουν ότι η πλατφόρμα κατάργησε δυνητικά προσβλητικό περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε από 1,9 εκατομμύρια λογαριασμούς και ανέστειλε 925.700 λογαριασμούς για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας.

Το θέμα της εποπτείας του περιεχομένου στις κοινωνικές πλατφόρμες συζητήθηκε πολύ τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση ορισμένων τεχνολογικών εταιρειών να μπλοκάρουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο του Facebook αποφάσισε χθες, 5 Μαΐου, να διατηρήσει την απαγόρευση σε βάρος του Τραμπ να αναρτά μηνύματα στη σελίδα του στο Facebook και τον λογαριασμό του στο Instagram. Ωστόσο, είπε ότι η εταιρεία ακατάλληλα επέβαλε μια απροσδιόριστη αναστολή χωρίς σαφείς προδιαγραφές, και ζήτησε μια επαναξιολόγηση. Το Συμβούλιο ανέφερε επίσης πως το Facebook θα πρέπει να καθορίσει μια απάντηση που να συνάδει με τους κανόνες οι οποίοι εφαρμόζονται σε άλλους χρήστες της πλατφόρμας.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες πρέπει να είναι πιο επιθετικές στην αστυνόμευση της διαδικτυακής κατάχρησης και ψευδών πληροφοριών, πολλοί θεωρούν την απαγόρευση του Τραμπ ως πράξη πολιτικής λογοκρισίας.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος