Το θανάσιμο χτύπημα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Τa ξημερώματα της Τετάρτης, τα έξι μέλη που παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ (Ρεάλ Μαδρίτης, Βαρκελώνη, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ίντερ και Μιλάνο) έκαναν την ακόλουθη ανακοίνωση για τον θανάσιμο τραυματισμό της Ευρωπαικής Σούπερ Λίγκ που 48 ώρες μετά οδηγείται σε διάλυση:

“Η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ είναι πεπεισμένη ότι το σημερινό status quo του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει. Προτείνουμε έναν νέο ευρωπαϊκό διαγωνισμό επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Παρά την αναγγελθείσα αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, που αναγκάζονται να λάβουν τέτοιες αποφάσεις λόγω της πίεσης που τους ασκείται, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως η δικαστική απόφαση για την προστασία της Super League από τρίτους . Δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα πιο κατάλληλα βήματα για την αναδιαμόρφωσή του, έχοντας πάντα υπόψη τους στόχους μας να προσφέρουμε στους οπαδούς την καλύτερη δυνατή εμπειρία και να προωθήσουμε την οικονομική αλληλεγγύη για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα ».

Τις τελευταίες ημέρες, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανιζόταν στο σύνολο του ισπανικού Τύπου ως ο απόλυτος υπέρμαχος ενός σχεδίου που μόλις απέτυχε.« Η σώζουμε το ποδόσφαιρο ή το 2024 είμαστε τελειωμένοι» υποστήριζε σε δηλώσεις του την Τρίτη , πριν ακόμα οι 6 Βρετανικές ομάδες δηλώσουν την αποχώρησή τους. «Το κάνουμε αυτό για να σώσουμε το ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρόκειται να χρεοκοπήσει. Η κατάσταση είναι δραματική. Το ποδόσφαιρο χάνει το ενδιαφέρον εδώ και πολύ καιρό. Το κοινό και τα οπτικοακουστικά δικαιώματα μειώνονται και κάτι έπρεπε να γίνει. Το ποδόσφαιρο είναι σε ελεύθερη πτώση. Αν δεν κάνουμε κάτι, δεν θα διαρκέσει πολύ. Πρέπει να εξελιχθεί, όπως η ζωή, οι άνθρωποι και οι εταιρείες. Πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες εποχές».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος