Το Στέιτ Ντιπάρμεντ επαναφέρει περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Κούβας

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκο Ρούμπιο ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ενέκρινε την επαναφορά περιοριστικών μέτρων σε βάρος της Κούβας, την αποκαλούμενη Cuba Restricted List.

Η δέσμη των περιοριστικών μέτρων απαγορεύει συναλλαγές με εταιρείες που ελέγχονται ή ενεργούν για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων, των υπηρεσιών πληροφοριών ή των υπηρεσιών ασφαλείας της Κούβας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαναφέρει την Cuba Restricted List προκειμένου να εμποδίσει την παροχή πόρων «στα παρακλάδια του κουβανικού καθεστώτος που καταπιέζουν και παρακολουθούν τον κουβανικό λαό, ελέγχοντας παράλληλα μεγάλα τμήματα της οικονομίας της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος