Το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο σε 9.036 LEGO (Video)

Το Κολοσσαίο, το δημοφιλέστερο μνημείο της Ιταλίας, σε κυβάκια, παρουσιάζει η LEGO. Το σετ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Νοεμβρίου, ανήμερα της Black Friday, περιλαμβάνει 9.036 κυβάκια μίμηση της μεγαλοπρεπούς αρχιτεκτονικής του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σετ της γνωστή δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών. Διαθέτει διαστάσεις 27 εκατοστά ύψος, 52 εκατοστά πλάτος και 59 εκατοστά βάθος.

Το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο σε 9.036 LEGO (Video)

Είναι ένα πιστό αντίγραφο του μνημείου. Αναπαρίστανται και οι τρεις διακριτοί όροφοι του Κολοσσαίου, καθένας από τους οποίους είναι διακοσμημένος άλλος με κολώνες δωρικού ρυθμού, άλλος με ιωνικού και άλλος με κορινθιακού. Το σετ είναι τόσο ακριβές που δείχνει και τις δύο πλευρές του κτίσματος, τη νότια που έχει φθαρεί λόγω διάφορων σεισμών και φυσικών καταστροφών και την πιο πλήρη βόρεια πλευρά.

Όσοι «χτίσουν» το Κολοσσαίο μπορούν με ακρίβεια να αναπαραστήσουν το ιστορικό κτίσμα: τις 80 ενισχύσεις στις κερκίδες των θεατών τον ακριβή αριθμό του πρωτοτύπου ενώ τρεις διαφορετικοί τύποι χρωματιστών κύβων αποδίδουν το πέρασμα του χρόνου πάνω από το ηλικίας σχεδόν δύο χιλιετιών τοπόσημο.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ήταν να εκφράσω τον μνημειακό χαρακτήρα του Κολοσσαίου με κυβάκια» εξομολογήθηκε, μιλώντας στο Designboom, ο Σλοβένος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής του σετ Rok Žgalin Kobe.

«Ας ελπίσουμε ότι, μέσω της εμπειρίας κατασκευής του μοντέλου, ο κόσμος θα παρακινηθεί να μάθει περισσότερα για το πρωτότυπο» ευχήθηκε.

Το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο σε 9.036 LEGO (Video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος