To QR εμβολιασμού του Μακρόν στο διαδίκτυο

Το Ελυζέ επιβεβαίωσε οτι ο κώδικας QR του υγειονομικού pass του Προέδρου Μακρόν διαδόθηκε στο ίντερνετ μέσω διάφορων εφαρμογών όπως το Snapchat και Twitter, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου. «Ενας Emmanuel Macron, γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου 1977», δηλαδή το όνομα και ημερομηνία γέννησης του Προέδρου της Γαλλίας, «έλαβε το εμβόλιο Pfizer στις 13 Ιουλίου 2021». Λόγω διοικητικού λάθους, αν και ο Εμανουέλ Μακρόν εμβολιάστηκε στις 31 Μαΐου, ο εμβολιασμός του καταχωρήθηκε τον Ιούλιο, όπως διευκρίνησε τέλη Αυγούστου η ίδια η Προεδρία.

Το Ελυζέ καταγγέλει την κυβερνοπειρατεία “ως επαγγελματικό λάθος των υγειονομικών που διέδωσαν τα προσωπικά στοιχεία είτε από αμέλεια, είτε απο κακοβουλία”. Το Εθνικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης και το υγειονομικό pass του Προέδρου Μακρόν απενεργοποιήθηκε, πρόσθεσε η Γαλλική Προεδρία.

Πριν λίγες μέρες, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας έπεσε θύμα του διαδικτύου όταν μια φωτογραφία του δικού του κώδικα QR του υγειονομικού pass δημοσιεύτηκε. Το έδειξε στην είσοδο του νοσοκομείου του Clamart (περιοχή του Παρισιού) πριν την επίσκεψη του, περιτριγυρισμένος απο κάμερες και φωτογράφους. Η χρήση υγειονομικού pass ενός τρίτου προσώπου τιμωρείται με πρόστιμο 45.000 ευρώ και 3 έτη φυλάκιση.

Ανταπόκριση: Θωμαΐς Παπαϊωάννου, Παρίσι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος