Το πρώτο «υπερπανεπιστήμιο» στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2026 – Συγχωνεύονται Κεντ και Γκρίνουιτς

Το πρώτο «υπερπανεπιστήμιο» στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργηθεί το φθινόπωρο του 2026, μέσα από τη συγχώνευση των Πανεπιστημίων Κεντ και Γκρίνουιτς, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του BBC. Το νέο ίδρυμα θα φέρει την ονομασία London and South East University Group και θα έχει ενιαία διοίκηση.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Η συγχώνευση, που εγκρίθηκε από την ρυθμιστική αρχή Office for Students, έρχεται σε μια περίοδο έντονης οικονομικής πίεσης για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς το 40% των αγγλικών πανεπιστημίων εκτιμάται ότι λειτουργεί με έλλειμμα. Το Υπουργείο Παιδείας χαιρέτισε την κίνηση ως «καινοτόμα προσέγγιση».

Οι φοιτητές δεν θα δουν άμεσες αλλαγές: οι αιτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται ξεχωριστά σε κάθε ίδρυμα, ενώ τα πτυχία θα απονέμονται είτε στο όνομα του Κεντ είτε του Γκρίνουιτς.

Οι δύο πρυτάνεις διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για «εξαγορά» αλλά για ένα «πρωτοποριακό μοντέλο συνεργασίας» που θα ενισχύσει τον ρόλο των πανεπιστημίων στην τοπική κοινωνία και την περιφερειακή οικονομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος