Tο πιστόλι του Αλ Καπόνε πουλήθηκε για ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία

Tο πιστόλι του Αλ Καπόνε πουλήθηκε για ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία.

75 χρόνια μετά τον θάνατο του Αλφόνσο Γκαμπριέλ Καπόνε (17.01.1899-25.01.1947), του πλέον διάσημου αρχηγού της Μαφίας όλων των εποχών, προσωπικά του αντικείμενα δημοπρατήθηκαν από τους απογόνους του, τα δε έσοδα ανήλθαν σε μερικά εκατομμύρια δολάρια. Μόνο το αγαπημένο πιστόλι του «σημαδεμένου» αρχιμαφιόζου έφθασε το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολάρια. Ο αγοραστής παραμένει ανώνυμος.

Στην δημοπρασία που έλαβε χώρα από τον Brian Witherell τον περασμένο Οκτώβριο, στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, δημοπρατήθηκαν από τις τρεις εγγονές του περισσότερα από 170 προσωπικά του αντικείμενα. Το πιστόλι του, ένα Colt M1911, είχε εκτιμηθεί αρχικά σε 150.000 δολάρια, τελικά όμως η τιμή του έφθασε το ένα εκατομμύριο. Πριν από δέκα χρόνια ένα άλλο πιστόλι του Αλ Καπόνε, ένα  Colt 38 του 1929, είχε πωληθεί αντί του ποσού των 109.000 δολαρίων.

Τα συνολικά έσοδα της δημοπρασίας στο Σακραμέντο ξεπέρασαν τα 3 εκ. δολάρια. Μεταξύ των αντικειμένων της δημοπρασίας ήταν το συζυγικό κρεβάτι του Καπόνε,  ένα κουτί σπίρτα με επίστρωση διαμαντιών, οικογενειακά κοσμήματα, φωτογραφίες, μία χειρόγραφη επιστολή του Αλ Καπόνε προς τον μοναδικό του γιό, Sonny, κ.α.

Σε βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον οίκο δημοπρασιών, η εγγονή του Αλ Καπόνε, Diane Patricia Capone, εξηγεί ότι ο παππούς της χρησιμοποιούσε μόνο σπίρτα για να ανάβει τα πούρα του και αποκαλύπτει ότι ο διάσημος γκάνγκστερ ήταν καλός και αγαπητός σύζυγος, πατέρας και παππούς, μια σχετικά άγνωστη πτυχή του  χαρακτήρα του.

Επιμέλεια: Αναστάσιος Τσιμπουκίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος