Το Πεκίνο άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού, όπως το κονιάκ, που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με φόντο εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο οικονομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, η έρευνα αυτή πραγματοποιείται έπειτα από προσφυγή που κατατέθηκε το Νοέμβριο από την Κινεζική Ένωση Οινοπνευματωδών για λογαριασμό του κινεζικού τομέα αποσταγμάτων.

«Το αίτημα αυτό περιείχε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ βάσει» της κινεζικής νομοθεσίας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου του.

Η έρευνα άρχισε σήμερα και αφορά υποψίες για πρακτικές ντάμπινγκ από την 1η Οκτωβρίου 2022 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και για δυνητικές ζημιές για τον κινεζικό τομέα των οινοπνευματωδών από την 1η Ιανουαρίου 2019 ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2023.

Η έρευνα πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τις 5 Ιανουαρίου 2025, όμως θα μπορεί ενδεχομένως να παραταθεί για έξι μήνες σε περίπτωση «ιδιαίτερων συνθηκών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το ντάμπινγκ είναι μια πρακτική που έγκειται κυρίως στην πώληση στο εξωτερικό προϊόντων σε τιμές κατώτερες αυτών που ισχύουν στην εθνική αγορά.

Το 2022 η Κίνα εισήγαγε περισσότερα αποστάγματα κρασιού απ’ ό,τι οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες, αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Daxue Consulting, σύμφωνα με το οποίο οι περισσότερες από τις εισαγωγές προέρχονταν από τη Γαλλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος