Το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια

Array

Το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τα 15.000 ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια του, λόγω ανησυχιών για τη δημόσια ασφάλεια στα πεζοδρόμια της πόλης, αλλά οι φορείς εκμετάλλευσης τους προτείνουν μια σειρά από βελτιώσεις με την ελπίδα να πάρουν ανανέωση των αδειών τους.

Το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ανανεώσει τις άδειες των τριών φορέων εκμετάλλευσης – Lime, Dott και Tier – οι οποίες λήγουν τον Φεβρουάριο του 2023. Η ψήφος του έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και η απόφαση, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, εναπόκειται στη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Ο αντιδήμαρχος Νταβίντ Μπελιάρ, πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων και αρμόδιος για τις μεταφορές στο Παρίσι, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien την περασμένη εβδομάδα ότι οι οχλήσεις που προκαλούνται από τα πατίνια υπερτερούν πλέον των πλεονεκτημάτων για την πόλη.

Το 2021, 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ατυχήματα που σχετίζονται με σκούτερ στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Παρίσι. Φέτος, η γαλλική πρωτεύουσα κατέγραψε 337 ατυχήματα με ηλεκτρονικά σκούτερ και παρόμοια οχήματα κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους, από 247 κατά την ίδια περίοδο το 2021.

Το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια
(AP Photo/Lewis Joly)

Τα ηλεκτρικά πατίνια με πρόσβαση μέσω εφαρμογών smartphone λειτουργούν στο Παρίσι από το 2018, αλλά μετά από καταγγελίες για την άναρχη ανάπτυξή τους, το Παρίσι το 2020 μείωσε τον αριθμό των φορέων εκμετάλλευσης σε τρεις. Τους έδωσε μια τριετή σύμβαση, σύμφωνα με την οποία η ταχύτητα των σκούτερ πρέπει να περιορίζεται στα 20 χλμ/ώρα και επέβαλε καθορισμένες περιοχές στάθμευσης.

Οι φορείς εκμετάλλευσης πρότειναν περαιτέρω ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων του ελέγχου ταυτοτήτων για να βεβαιώνονται ότι οι χρήστες είναι άνω των 18 ετών, τη στερέωση πινακίδων κυκλοφορίας στο πατίνι ώστε η αστυνομία να μπορεί να εντοπίζει τους παραβάτες της κυκλοφορίας, και την αποτροπή της μεταφοράς περισσότερων του ενός επιβατών.

Οι τρεις εταιρείες λένε ότι τα σκούτερ παρέχουν μια εναλλακτική λύση, αντί του γεμάτου μετρό και των ρυπογόνων αυτοκινήτων, με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος