Το μοιρολόι της Τζαμάλα συγκέντρωσε στη Γερμανία 67 εκατ. ευρώ για την Ουκρανία (video)

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι η Ουκρανή νικήτρια τoυ διαγωνισμού της Eurovision, Τζαμάλα, το 2016 συγκέντρωσε 67 εκατ. ευρώ για τη δοκιμαζόμενη χώρα της από τη ρωσική στρατιωτική εισβολή.

Όπως δημοσίευσε η ίδια στο instagram το εντυπωσιακό ποσό συγκεντρώθηκε χάρη στην εμφάνισή της στις 4 Μαρτίου, στην εκδήλωση για την επιλογή του γερμανικού τραγουδιού. Η συγκίνηση που προκάλεσε το βραβευμένο τραγούδι «1944» στον κόσμο ήταν τεράστια, με τους τηλεθεατές σε Γερμανία και εξωτερικό να συνεισφέρουν προκειμένου να συγκεντρωθεί αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στο τραγούδι «1944» η Ουκρανή τραγουδίστρια που κατάγεται από τους Τάταρους της Κριμαίας, τραγουδάει για την εκτόπιση του λαού της από τις σοβιετικές αρχές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ρωσία, που προσάρτησε τη χερσόνησο το 2014, είχε διαμαρτυρηθεί για την ουκρανική συμμετοχή, κάνοντας λόγο για “πολιτικούς” υπαινιγμούς.

«Αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας δεν είναι απλά μία κρίση, ή μια στρατιωτική επιχείρηση, είναι ένας βίαιος, σκληρός, αιματηρός και άδικος πόλεμος. Ανεξάρτητα από το πόσες προειδοποιήσεις μπορεί να είχαμε ακούσει, ποτέ δε μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι θα είναι κάτι τόσο φρικτό, που θα μπορούσε να συμβεί στο κέντρο της Ευρώπης τον 21ο αιώνα», είχε δηλώσει προ ημερών σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamala (@jamalajaaa)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος