Το Μινσκ θεωρεί «καταστροφική» την απόφαση της Πολωνίας να κλείσει τη συνοριακή διάβαση

Έκλεισε η Πολωνία το συνοριακό πέρασμα Μπομπρόβνικι (Bobrovniki) στα σύνορα με τη Λευκορωσία, με την τελευταία να διαμαρτύρεται

ΜΙΝΣΚ – Η Διοίκηση Συνοριακής Αστυνομίας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα 10/2 ότι η απόφαση της Βαρσοβίας να κλείσει το συνοριακό πέρασμα Μπομπρόβνικι (Bobrovniki) μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας είναι «καταστροφική».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι αυτή η κίνηση της Πολωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυκλοφορίας και στις δύο πλευρές των συνόρων, αναφέρει το Reuters.

«Τα υπόλοιπα δύο συνοριακά περάσματα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας θα είναι υπερφορτωμένα, σε κρίσιμο επίπεδο», υποστηρίζει η δήλωση.

Αυτή η απόφαση ελήφθη με την πρόθεση «να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση στα σύνορα και να περιοριστούν τα ταξίδια των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση της Διοίκησης Συνοριακής Αστυνομίας της Λευκορωσίας, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Μαριούζ Καμίνσκι ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα θα κλείσει από σήμερα το Μπομπρόβνικι, βασικό συνοριακό πέρασμα με τη Λευκορωσία, μέχρι νεοτέρας.

«Για το συμφέρον της κρατικής ασφάλειας, αποφάσισα να διακόψω την κυκλοφορία στην Πολωνο-Λευκορωσική συνοριακή διέλευση Bobrovniki στις 10 Φεβρουαρίου φέτος από τις 12:00 μ.μ μέχρι νεωτέρας», έγραψε ο Καμίνσκι στο Twitter.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας επιδεινώθηκαν περαιτέρω την Τετάρτη, όταν δικαστήριο στο Μινσκ καταδίκασε τον πολωνικής καταγωγής δημοσιογράφο Andrzej Pochobut σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, σε μια δίκη που η Βαρσοβία ισχυρίζεται ότι είχε πολιτικά κίνητρα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος