Το κύμα μεταναστών από την Μάγχη διχάζει το Ηνωμένο Βασίλειο

Array

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να τερματίσει την οικονομική του εξάρτηση από την εργασία των μεταναστών, είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτοντας το κόμμα του σε τροχιά σύγκρουσης με εκείνους που υποστηρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερη μετανάστευση που θα βοηθήσει την οικονομία να βγει από την ύφεση.

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ μιλώντας σε επικεφαλείς επιχειρήσεων στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) στο Μπέρμιγχαμ, είπε ότι ενώ «η μετανάστευση είναι μέρος της εθνικής μας ιστορίας – πάντα ήταν, πάντα θα είναι» οι «ημέρες που οι χαμηλές αμοιβές και η φθηνή εργασία είναι μέρος του βρετανικού δρόμου για την ανάπτυξη πρέπει να τελειώσει».

Ταυτόχρονα, δεν δεσμεύτηκε για τη μείωση της μετανάστευσης, λέγοντας ότι δεν θα ορίσει έναν «αυθαίρετο» αριθμό για το πόσοι άνθρωποι θα πρέπει να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

Το αμφιλεγόμενο κέντρο υποδοχής μεταναστών Manston άδειασε από κάθε αιτούντα άσυλο αφού περισσότεροι από 6.000 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία μέσα σε τρεις εβδομάδες. Ο Ρόμπερτ Τζένρικ, ο υπουργός Μετανάστευσης, διέταξε τις μετακινήσεις μετά από προειδοποιήσεις ότι το κέντρο ήταν υπερπλήρες, τόσο, που οι μετανάστες κρατούνταν παράνομα.

Μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα, περισσότεροι από 4.000 στεγάζονταν στο κέντρο που είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μόνο 1.500 τους οποίους μάλιστα θα προωθούσε μέσα σε 24 ώρες.

Περίπου 42.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη φέτος, έναντι 28.500 πέρυσι. Τροφοδοτείται από 12.000 Αλβανούς, σε σύγκριση με μερικές εκατοντάδες πέρυσι. Περίπου 37.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες κρατούνται σε ξενοδοχεία με κόστος 7 εκατομμυρίων λιρών ημερησίως για τους φορολογούμενους.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος