Το Kρεμλίνο σχολίασε την πρόθεση του Πούτιν να λάβει αντιδημοφιλή μέτρα για την πανδημία

Μόσχα – Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ , αναφερόμενος στην ετοιμότητα του Ρώσου προέδρου για λήψη για αντιδημοφιλή μέτρων για τον COVID-19, σημείωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι υποστηρικτής της ισορροπίας στη λήψη αποφάσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε πως είναι απαραίτητο να ενεργήσουμε αποφασιστικά για το καλό του λαού και της χώρας, ενώ υπενθύμισε πως ο Ρώσος πρόδρος ουδέποτε απέφυγε τις ευθύνες του και όταν χρειάστηκε τις ανέλαβε. Παράλληλα, τόνισε πως ο Πούτιν προτιμά πάντα τις στοχευμένες ενέργειες. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπογράμμισε ακόμα «πως πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, πανδημίας και θνησιμότητας με συνεχιζόμενα κύματα. Κύριο μας καθήκον είναι να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να εμβολιάζονται πιο ενεργά και να επανεμβολιάζονται. Φυσικά, υπαγορεύεται και η ανάγκη για μια σειρά μέτρων».
Στις 12 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση υπέβαλε στην Κρατική Δούμα, δύο νομοσχέδια για την υποχρεωτική χρήση των κωδικών QR. Το πρώτο προβλέπει ότι οι Ρώσοι θα μπορούν να επισκέπτονται δημόσιες εκδηλώσεις, πολιτιστικά ιδρύματα, εστιατόρια και καφετέριες, καθώς και καταστήματα μη τροφίμων με την παρουσίαση είτε ενός κωδικού QR εμβολιασμού, είτε ενός εγγράφου που θα επιβεβαιώνει ότι ένα άτομο έχει νοσήσει από COVID-19 , ή ιατρική βεβαιώση που να δικαιολογεί τον μη εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το δεύτερο νομοσχέδιο, θα απαιτούνται κωδικοί QR για την αγορά εισιτηρίων τρένου και αεροπλάνου. Παράλληλα, θα ισχύει μεταβατική περίοδος έως την 1η Φεβρουαρίου, όπου θα γίνεται δεκτή η παρουσίαση αρνητικού τεστ PCR.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος