Το κοινωνικό δίκτυο X επαναφέρει δωρεάν το μπλε σήμα επαλήθευσης

Πρόκειται για μια νέα ανατροπή σε ότι αφορά την πλατφόρμα Χ  που ανακοίνωσε ο Elon Musk την περασμένη εβδομάδα. Οι λογαριασμοί με  περισσότερους από 2.500 « επαληθευμένους συνδρομητές » θα λάβουν δωρεάν υπηρεσίες Χ επι πληρωμή.

Η  δημοσίευση του δισεκατομμυριούχου προκάλεσε νέα σύγχυση και αντιδράσεις αφού από την αγορά την εταιρείας και έπειτα από πολλές  «καινοτομίες»  που προσπάθησε να φέρει ο Μάσκ  συνάντησε την αντίδραση των χρηστών και ουσιαστικά «γύρισαν» εναντίον του.

 Μετά την αγορά της Twitter inc τον Οκτώβριο του 2022 o Έλον Μασκ παρουσίασε το Twitter Blue ή X Premium, ένα μοντέλο συνδρομής που επέτρεπε σε οποιονδήποτε να πληρώσει για το μπλε σήμα επαλήθευσης που προηγουμένως συνδέθηκε με την αξιοπιστία και το δημόσιο ενδιαφέρον.

Αυτή η προσπάθεια δημιουργίας εσόδων από το κοινωνικό δίκτυο στράφηκε εναντίον του Μασκ, καθώς πολλοί χρήστες που είχαν το σήμα, συμπεριλαμβανομένων μέσων ενημέρωσης και διασημοτήτων, δήλωσαν ότι δεν ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν και σήμερα, βλέποντας τους λογαριασμούς τους στολισμένους με αυτό το σύμβολο, βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν.

«Τι είναι αυτό το τυχαίο μπλε σήμα που δεν ζήτησα ή δεν πλήρωσαέγραψε η τηλεοπτική δικηγόρος Katie Phang, στην οποία ο ηθοποιός Mark Hamill απάντησε: «Άνθρωποι: παρακαλώ μην με κρίνετε για το δωρεάν μπλε σύμβολο μου.» , ενώ άλλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για επιστροφή στην «αρχική» λειτουργία του συμβόλου.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος